Patrocinadors de la Federació Andorrana de Vela

Escut del Govern

La Federació Andorrana de Vela gaudeix del suport financer del Govern d'Andorra. Amb aquest suport es financia el funcionament de la Federació i els seus programes d'iniciació, de formació i de competició. A més d'aquest finançament directe a la Federació, el Govern també ha donat suport als esportistes d'alt nivell a través del programa Alt Rendiment Andorrà (ARA). L'any 2009, per primer cop d'ençà la creació del programa, un regatista de la Federació va rebre una beca en l'apartat de joves promeses.

Cartell del XXV Gran Premi Principat d'Andorra 2013

La prova esportiva de vela lleugera de més solera que organitza la Federació Andorrana de Vela és el Gran Premi Principat d'Andorra. Es tracta d'una prova molt consolidada: la de l'any 2014 va ser la número 26 i va tenir lloc els dies 9 i 10 de novembre al Club Nàutic El Masnou, a pocs quilòmetres de Barcelona; la propera serà la número 27 i tindrà lloc al mateix lloc a principis de novembre de 2015.

Els accessos són excel·lents (nacional II, autopista, estació de tren just davant la base nàutica), disposa de pàrking àmpliament suficient per als participants així com de serveis de restauració per a tots els gustos. Les condicions meteorològiques són habitualment molt bones: sol, temperatura agradable i vent suficient, encara que aquest últim element, com bé saben els regatistes, és per natura molt variable.

La participació dels darrers anys ha estat la següent:

Participació en vela lleugera
Classe 2010 2011 2012 2013 2014
29er 7 12 8 10 11
420 27 - -
Laser 4.7 14 27 23 25 31
Laser Radial 18 25 9 20 32
Laser Standard - 15 19 22 24
Europe 31 48 31 39 43
Patí a Vela - - 29 25 18
Patí a Vela Jr - - 4 5 -
Optimist 156 149 121 116 141
Total competidors* 287 288 252 272 311
(*) Les classes 29er i 420 tenen patró i tripulant

Als regatistes cal afegir els tècnics i entrenadors, l'equip d'organització (balisadors, jutges...) i els familiars. Tots junts representen entre 500 i 700 persones que durant dos dies freqüenten la base nàutica. El perfil és de classe mitja-alta (professionals lliberals, empresaris) amb fills en edat de fer activitats, en especial esportives. Es tracta doncs d'un dels principals segments de la clientela andorrana pel que fa a activitats de neu, compres i esbarjo, que un mes després visitarà el Principat per realitzar activitats de neu i d'hivern.

La base nàutica del Club Nàutic El Masnou disposa d'un espai d'uns 100 metres quadrats que es poden utilitzar per muntar estands, organitzar activitats i, en general, per fer arribar un missatge comercial als assistents (venda o proves de productes, repartiments de catàlegs i articles de promoció, recollida de dades...). A més d'aquesta oportunitat promocional directa, la prova també genera presència en els mitjans de comunicació de la qual gaudeix el patrocinador, ja que la prova incorpora el seu nom.

L'any 2009 la Federació va organitzar també l'Andorra Laser Clinic i l'Andorra Laser Trophy, dos esdeveniments internacionals que van tenir lloc a Roses (Espanya) i que van reunir del 25 al 28 d'octubre —el clínic— i del 29 al 31 d'octubre —el trofeu— regatistes internacionals en dues activitats de molt alt nivell. Una de les participants al clínic va aconseguir la tercera plaça al Campionat Mundial 2010 de Laser 4.7 que va tenir lloc a Pattaya (Tailàndia) a principis del mes d'abril.

GrandValira, Crèdit Andorrà i Marina Estrella Group han donat suport a aquestes activitats de competició i de formació.

Roc Blanc Hotels també dóna suport a la Federació, tant a través de Logo Roc Blanc Hotelscontribucions directes com de prestacions de serveis per a la Federació i els seus regatistes.

La Federació Andorrana de Vela ofereix als seus patrocinadors possibilitats promocionals tant a Andorra com a l'estranger, ja sigui a través dels regatistes que potencia com dels actes que organitza.

El plantejament de la Federació és oferir un producte promocional que aporti valor al patrocinador; no es tracta que el patrocinador faci una donació a fons perdut, sinó que tregui un benefici promocional directe de la seva aportació: es proposa una inversió promocional.

Els patrocinadors de la Federació Andorrana de Vela també poden:

  • gaudir de presència en el nostre seti web www.andorravela.com amb vincles (links) recíprocs
  • utilitzar el logotip de la Federació fent menció del suport que ens aporten
  • fer arribar als nostres federats informació sobre els seus productes i serveis
  • ...

La Federació està a la disposició de les persones, entitats i empreses que busquin canals de promoció per comentar les oportunitats existents i per analitzar conjuntament si les possibilitats que ofereix la Federació Andorrana de Vela responen a les vostres necessitats. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres per parlar-ne.

I si voleu aportar un suport al desenvolupament de la pràctica de la vela a Andorra a títol de benefactor, també estem disposats a parlar-ne!