31/07/2009 – World Laser 4.7 Youth Championship 2009 (3)

Ireneu a Búzios - Juliol de 2009

Avui ha acabat el Campionat Mundial Juvenil de Laser 4.7, que ha tingut lloc a Búzios (Brasil). El representant andorrà a la prova, l'Ireneu Pla, ha consolidat la 10a plaça que havia aconseguit ahir.

Les condicions meteorològiques adverses no han permès fer cap prova. Tot i això els competidors s'han passat quatre hores a l'aigua, sota la pluja constant, amb boira i fred, esperant sense èxit que el vent fluix i variable, d'entre 2 i 6 nusos i canviant entre sudest i sudoest, s'estabilitzés.

Búzios té la reputació de ser una zona de vents forts i constants, sobretot a l'hivern, com ara. Novament s'ha confirmat la famosa dita que el dia de la regata les condicions no són mai les habituals.

El dissabte 25 de juliol va començar a Búzios, Brasil, el Campionat Mundial Juvenil de Laser 4.7 en el que participen 109 nois i 39 noies d'entre 14 i 18 anys procedents de 27 països. El campionat s'allargarà fins el proper divendres 31. El regatista dela Federació Ireneu Pla representa Andorra en aquesta regata.

El diumenge 26, primer dia de competició, no es va poder donar cap sortida a causa del vent, fluix i variable.

El dilluns 27 va començar amb les mateixes condicions que el dia anterior però a les tres de la tarda el vent es va estabilitzar, bufant uns 8 nusos de sud-sudest, i es va poder fer una prova de les dues previstes. Les condicions de la prova van ser molt difícils ja que un fort corrent de sud es va combinar amb la pujada de la marea. L'Ireneu va fer un 20è lloc, quedant en la 39a plaça.

El dimarts 28 les condicions van millorar notablement. Amb 10 a 12 nusos de vent del quadrant est es van poder donar tres sortides, una més de les previstes. En la primera prova l'Ireneu anava 7è però una penalització el va fer acabar en l'11a posició; en la segona va fer un 21è; en la tercera, després d'anar davant durant tot l'inici de la prova, va acabar en un excel·lent 2on lloc. Tenint en compte el primer descart ocupa provisionalment la 23a plaça.

El dimecres 29 les condicions van tornar a ser inestables, amb vents febles i inconstants de l'est de 4 a 6 nusos. Es van poder fer dues proves en les que l'Ireneu va arribar 23è i 15è. La seva posició a la classificació general provisional va tornar a millorar, passant a ocupar la 18a plaça.

A l'única prova que es va poder fer ahir dijous 30 l'Ireneu va arribar 8è; la seva posició a la classificació general ha continuat millorant, situant-se provisionalment a la 10a plaça.

Les condicions meteorològiques van tornar a ser complicades, amb vents febles i pluja. Dues sortides dels nois a les flotes or i plata es van haver d'anul·lar, ja que el vent havia rolat de més de 45 graus; finalment el vent es va estabilitzar i es va poder fer una prova.

<< Llegir l'anterior notícia sobre aquest tema.