17/07/2009 – Campionat del Món Juvenil de la ISAF

Logo Volvo Youth Sailing Championship 2009

El regatista de la Federació Ireneu Pla ha representat Andorra al Volvo Youth Sailing ISAF World Championship (Campionat Mundial Juvenil de la ISAF) organitzat per la International Sailing Federation (ISAF) i que ha tingut lloc a Búzios (Brasil) del 8 al 17 de juliol.

Aquesta competició ha arribat aquest any a la seva 39a edició i ha tingut lloc per primer cop a Sudamèrica. Els millors regatistes mundials de menys de 18 anys competeixen en les classe juvenils 420 (nois i noies), Hobie 16 (mixte), Laser Radial (nois i noies) i RS:X (nois i noies). Un total de 283 competidors procedents de 59 països s'han enfrontat per aconseguir no només pujar al podi de les seves classes respectives, sinó també per donar al seu país el Volvo Trophy, que premia la nació que més punts aconsegueix en el conjunt de les proves.

Inauguració del Volvo Youth Sailing Championship

[Cliqueu a la imatge per veure el vídeo de la inauguració]

L'Ireneu ha pogut participar a aquest campionat mundial gràcies a l'ajuda que la ISAF li ha atorgat a través de l'Athlete Participation Programme. Aquesta ajuda ha permès que per primer cop Andorra participi en aquesta prova internacional. En el decurs de la cerimònia d'obertura del campionat, el representant andorrà ha estat l'encarregat d'iniciar la cerimònia de la barreja de les aigües, en la qual els competidors, a mesura que se'ls presenta, vessen l'aigüa que han portat del seu país.

Ireneu Pla - Volvo Youth World Championship

[Cliqueu a la imatge per veure el vídeo d'una prova (cap a la meitat del vídeo es veu el vaixell andorrà)]

L'Ireneu ha competit en Laser Radial masculí on participaven 55 regatistes. Les proves van començar el dia 11 i s'han allargat fins al 17, amb tres dies en què no s'ha navegat: el dia 12 per massa vent, el dia 14 per estar previst de descans i el dia 15 per manca de vent. Els dies de regata les condicions han estat tant de molt vent com de poc, fet que ha obligat els regatistes a adaptar-se a condicions molt canviants. En Laser Radial masculí s'ha fet un total de vuit proves; els parcials de l'Ireneu han estat de 49, 46, 29, 29, 45, 43, 45 i 47, quedant finalment en el lloc 46.

Ireneu Pla - Volvo Youth World Championship

[Cliqueu a la imatge per veure el vídeo d'una entrevista que li fan a l'Ireneu (és l'últim entrevistat)]

França s'ha endut el Volvo Trophy per davant de la Gran Bretanya i Itàlia; Brasil ha quedat en el quart lloc.

[Les imatges procedeixen dels vídeos de la ISAF que podeu trobar al canal del campionat a Youtube o clicant directament a les imatges.]