Classe Internacional Optimist

Logo OptimistL'Optimist és el vaixell dels joves regatistes, que s'hi inicien quan tenen entre 7 i 8 anys i que hi poden competir fins als 15 anys. Un gran nombre de campions olímpics han començat a navegar amb aquest simpàtic vaixell inventat l'any 1947 pel Sr. Clark Mills a Clearwater, Florida (USA).

Eixàrcia OptimistLa Federació Andorrana de Vela, que és membre de la International Optimist Dinghy Association (IODA) i és l'associació nacional de la classe internacional Optimist a Andorra, promou l'ús de l'Optimist entre els joves regatistes de fins a 50-55 kg, pes a partir del qual el vaixell es queda petit: el regatista està molt desavantatjat amb vents febles i poques vegades pot aprofitar el seu potencial amb vents forts, perquè en tractar-se de vela per a infants, per raons de seguretat no s'acostuma a fer proves quan la velocitat del vent supera els 20 nusos.

A la pàgina de la International Optimist Dinghy Association (IODA) trobareu tota la informació (en anglès) sobre la classe reina d'iniciació i de competició de vela lleugera per als més joves.

En l'edició 2009 dels Jocs dels Petits Estats d'Europa que va tenir lloc a Limassol (Xipre) l'Optimist hi va tornar a ser present i la Federació hi va tenir un representant.

Quan arriba el moment de canviar de classe, per edat o per complexió física, la Federació Andorrana de Vela promou el canvi al Laser.