05/11/2023 – Resultats del Gran Premi Principat d'Andorra

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la 34ª edició del Gran Premi Principat d'Andorra de vela al Club Nàutic d'Arenys de Mar. Com s'esperava, el vent ha estat el gran protagonista tant dissabte com diumenge.

Amb 140 regatistes a la Classe Optimist, 41 a ILCA 4 i 39 a ILCA 6, aquesta edició ha estat un éxit en quant a participació, reunint un cop més a més de 200 esportistes de totes les edats.

Les úniques proves disputades del campionat es van celebrar el dissabte, on les condicions de vent van anar de menys a més, amb una direcció de sud-oest i una intensitat de 14 nusos que es va anar incrementant durant el dia fins superar 20 nusos. Les onades també van complicar la navegació als regatistes ja que superàven en ocasions el metre i mig.

Malauradament, les condicions del diumenge han estat força més complicades, amb vents de 22 nusos de mitjana arribant a superar els 29 en algunes ocasions, i per tant no s'ha pogut competir.

A la classe Optimist, amb una única prova realitzada, l'Íker Múgica, del Club Nàutic Cambrils, ha estat el guanyador absolut, seguit d'en Damian Tierno, del Club Nàutic El Balís, i d'en Lluc Garces, del GEN Roses.

En la classe ILCA 4, també amb una prova feta dissabte, el campió ha estat en Quim Ferrer, del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols. En segon i tercer lloc han quedat en Guillem Dengra, del Club Nàutic El Masnou, i en Gerard de Soria, del Club Nàutic Garraf.

Per últim, competint en ILCA 6 i sent aquesta l'única classe en disputar dues proves en total, el guanyador absolut ha estat en Giulio Zunino, del Club Nàutic Garraf. En Pol Font, del Club Nàutic Arenys de Mar, i l'Arturo Noguer, del Club Nàutic El Balís, han completat el podi absolut.

Menció especial per a les dues esportistes andorranes, l'Aina Regada (Optimist) i la Kate Leyder (ILCA 4), que han participat en aquest Gran Premi i que han resistit les dures condicions de vent del dissabte amb una gran actitud.

Tenint en compte la previsió de temporal prèvia al campionat, ha estat un cap de setmana positiu ja que s'ha navegat en totes les classes almenys una prova, el que ha donat validesa al campionat.

En no haver-hi proves diumenge, s'ha avançat el repartiment de premis i s'ha fet a continuació el tradicional sorteig de regals entre entrenadores i entrenadors i entre regatistes gràcies als nostres col·laboradors Caldea, GrandValira, Naaix, Pic Maià Mountain Hotel, Roc Blanc Hotels (Hotel Roc Blanc i Hotel Termes Montbrió) i Senfort.