16/02/2023 – Carla Canturri tercera al Mundial ILCA 6 Masters

El Mundial 2023 ILCA 6 Masters ha tingut lloc a Pattaya, Tailàndia, al Royal Varuna Yacht Club, del 8 al 16 de febrer. La nostra regatista Carla Canturri ha aconseguit la tercera plaça en la categoria Apprentice Master femenina. Moltes felicitats, Carla!

Carla Canturri al Mundial ILCA6 Master 2023

En les seves pròpies paraules:

Dels sis dies de regata vam tenir molt bones condicions els tres primers dies amb vent del sud que es reforçava fins a 15-18 nusos al llarg del dia amb el vent tèrmic entre el continent i l'illa de Lan.

Des del principi els dos líders de la flota d'Apprentice i de Master que navegavem junts van estar clars, amb Viktorija Andrulyte (olímpica a Tokyo) i Jon Emmett (múltiple campió del món Master) al davant. Les segones i terceres places van estar molt renyides amb les posicions canviant cada dia.

Carla Canturri al Mundial ILCA6 Master 2023

Cap al darrere de la flota també era molt ajustat. Vaig navegar amb un grup de regatistes japonesos (de la flota Master) i els meus companys d'equip a Singapur. El vent va afavorir els regatistes amb més pes, pero la Viktorija Andrulyte va demostrar que amb els 60 i pocs kilos que pesa n'hi havia suficient per dominar la flota!

El quart dia de campionat vam gaudir d'un dia de repòs aprofitant la tradició tailandesa. Després d'un altre dia de regates amb vent estable, el sisè dia va amaneixer amb molt poc vent i una situació molt inestable que va fer que s'anul·lessin totes les regates del dia. La situació inestable es va allargar fins al setè dia i després de dues anul·lacions i de tres crides generals vam aconseguir fer dues regates per acabar el campionat. Al final vaig acabar a la tercera placa Apprentice Master Femenina a sis punts de la meva companya de Singapur.

Carla Canturri al podi del Mundial ILCA6 Masters 2023

El nivell dels participants era molt alt amb regatistes olímpics passats i presents navegant juntament amb una gran majoria de regatistes amateurs. Va ser una competició amb molt bon ambient i com sempre vaig aprendre moltíssim i amb moltes ganes de seguir entrenant i millorant!