01/08/2020 – L'Ireneu Pla participa als 5 Jours du Léman

L'Ireneu i l'Adrien als 5 Jours du Léman 2020

L’Ireneu Pla ha participat als 5 Jours du Léman 2020 amb en Adrian Breitenmoser. Es tracta d’una regata organitzada pel Cercle de Voile de Vidy de 120 hores de navegació en doble, sense assistència ni parades, amb l’objectiu de cobrir la màxima distància al llac de Ginebra. La ruta és Lausana - Ginebra - Le Bouveret - Lausana i així successivament. Aquest any ha tingut lloc del 25 de juliol a l’1 d’agost.

Era la primera gran regata del llac Léman que no havia estat anul·lada per causa del COVID-19. 40 equips, el nombre màxim permès pels organitzadors, es presentaven a la línia de sortida d’aquesta edició.

Ventada als 5 Jours du Léman 2020

Aquest any la cursa ha estat marcada per la calor excessiva i per breus moments de vent sostingut. Les condicions meteorològiques han fet que a cada tomb de llac gairebé tota la flota es retrobava reunida davant de Lausanne, sovint de matinada. Per això, a diferència d’altres anys, una bona posició no estava mai guanyada i no hi havia moments de repòs durant la cursa.

Els nostres navegants varen fer una bona sortida i es van posicionar cada tomb de llac amb el primer grup. Malauradament, van perdre el panell solar el segon dia, obligant-los a reduir el consum energètic al mínim, conservant-lo per la il·luminació nocturna dels llums obligatoris.

Durant tota la regata, decisions estratègiques es presentaven constantment a l’equip. Els vents eren tan locals i canviants, que triar correctament era essencial per continuar en una bona posició, esperant que en algun moment el règim de vents canviés i es pogués deixar enrere els contrincants.

Competidors als 5 Jours du Léman 2020

Després de gairebé 120 hores de navegació, en les últimes hores abans de l’arribada, el nostre equip navegava amb els 10 primers. Intentant avançar-se als altres del grup, van prendre una decisió tàctica una mica arriscada que els va deixar en una zona sense vent. Així doncs l’Ireneu Pla i l’Adrian Breitenmoser van acabar 20ens dels 40 participants als 5 jours du Léman 2020.