11/09/2017 – Gorka Arajol quart al Campionat de Catalunya de Laser

Logo de la XXX Setmana Catalana de Vela 2017La nova temporada ha començat amb la 30a edició de la Setmana Catalana de Vela al Club Nàutic el Masnou, que s'ha fet coincidir amb la celebració del 50è aniversari de la inauguració de la seu social del club. Tractant-se d'un esdeveniment important per a la vela a Catalunya i tenint en compte que per a moltes classes obria el calendari, s'han disputat 3 dies de regates, del 9 a l'11 de setembre. La regata també comptava com a Campionat de Catalunya de la classe Laser Standard.

Aquest campionat ha comptat amb una alta participació en diferents classes i amb molts esportistes, entre els que s'hi compten els dos regatistes andorrans Gorka i Eduard Arajol, que han competit en les categories Laser Standard i Laser Radial respectivament.

El primer dia va ser el més complicat de tots. La majoria de classes només van poder realitzar una única prova, mentre que patinaires i Europes no en van poder fer cap. Això va ser degut a l'excés de vent i d'onades, que va ocasionar que moltes embarcacions bolquessin i d'altres fins i tot trenquessin material. A conseqüència d'aquestes difícils condicions climatològiques, va ser necessari anul·lar la resta de la jornada. En Gorka va aconseguir un meritori 4rt lloc en la seva categoria, mentres que l'Eduard va haver d'abandonar el camp de regates abans d'acabar la prova degut a les tasques de salvament d'entrenadors i staff. Una llàstima que no pogués acabar la prova, ja que la majoria de regatistes van ser enviats a terra abans de creuar l'arribada.

Tot i així, cal destacar la gran cooperació de l'organització, entrenadors, regatistes, pares i demés staff que, sota les complicades condicions, van ajudar amb gran èxit tots els participants.

Diumenge va llevar-se un dia ben diferent. La baixa temperatura i el vent de ponent van fer que les proves s'haguessin d'aplaçar a l'espera d'unes condicions óptimes per a la navegació. No va trigar en ser així, ja que a les 12 les embarcacions van fer-se a la mar. La previsió era poder realitzar les proves màximes disputables en un dia (4), ja que el dia anterior no es van poder dur a terme. I va ser així. Els nostres regatistes van fer 4 proves, les dues primeres amb menys vent, però a mesura que va anar avançant el dia va millorar, fent que les dues darreres comptessin amb bastant més vent. A Laser Standard, en Gorka va fer uns parcials de 8-2-8-12, acabant així la jornada classificat el 5è de la general. A Laser Radial, l'Eduard va acabar el dia amb uns parcials de 18-21-12-13, classificant-se en 17è lloc. Esgotadora jornada després de passar unes 7 hores llargues a l'aigua, arribant a terra la flota de Laser passades les 19h.

Finalment dilluns es va acabar el campionat, en una jornada on totes les classes van poder navegar i en què els germans Arajol no van poder fer més de 2 proves degut a que l'hora límit per a donar sortida no en permetia fer més. També amb bastant vent de llevant, en Gorka va aconseguir uns parcials de 2 i 9, i l'Eduard 20 i 14, millorant així tots dos una posició respecte a la classificació del dia anterior, quedant 4rt de 26 regatistes i 16è de 33 respectivament. Cliqueu aquí per veure una foto de l'Eduard en plena acció.

El Gorka Arajol ha quedat doncs quart al Campionat de Catalunya de Laser Standard, destacant els dos segons llocs aconseguits. Cliqueu aquí per veure una foto del Gorka durant la regata, i aquí per veure'n dues més: la primera i la segona.

Gran campionat per començar la temporada, on els andorrans van quedar satisfets amb els objectius que tenien per a aquest cap de setmana.

La propera regata serà el cap de setmana del 23 i 24 de setembre a Cambrils, on podran competir per última vegada abans de disputar l'Europeu que tindrà lloc a Barcelona la primera setmana d'octubre.

Felicitar també el Club Nàutic el Masnou que ha aconseguit organitzar un gran campionat i una gran festa de la vela, on han participat més de 400 regatistes.