21/05/2017 — Campionat de Catalunya de Laser Radial al CN L'Escala

Els dies 19, 20 i 21 de maig s'ha celebrat a L'Escala el Campionat de Catalunya de la classe Laser Radial, on els germans Arajol han posat punt i final a una bona temporada plena de competicions.

Gorka Arajol - Campionat de Catalunya, CN L'Escala - 20/05/2017
El Gorka al Campionat de Catalunya - 21/05/2017 - © Laura Carrau / CN L'Escala

El divendres va començar molt tapat, amb un cel ennuvolat que va fer que les embarcacions haguessin d'esperar a terra que entrés el vent. I ho va fer, amb una intensitat de 8 nusos. Cap a la una van hissar la delta i una hora més tard es va començar el procediment de la primera prova. Després de dues sortides generals amb la bandera U, es va passar a fer una sortida amb bandera negra. Un dels nostres regatistes, el Gorka, va sortir fora de línia. En aquella mateixa prova, l'Eduard va quedar 23è.
La intensitat del vent anava pujant a mesura que avançava el dia. Això va permetre que es fessin les 2 proves programades restants. L'Eduard va acabar el primer dia amb uns parcials de 23-18-20 i el Gorka de 48(BFD)-15-8.

El segon dia ja va sortir el sol i a les 1130, com estava previst, la flota va fer-se a la mar. La primera prova va començar amb 10 nusos del 115, la mateixa direcció que el dia anterior. Les tres regates van comptar amb sortides netes i el vent va anar pujant fins arribar en algun moment als 14-15 nusos. El Gorka va aconseguir uns resultats de 12-17-13 i el seu germà Eduard de 22-22-28.

El diumenge ja va acabar el campionat, amb la flota sortint a les 12 amb bones condicions per fer les darreres 3 proves del campionat. 15-8-16 per al Gorka i 23-23-22 per a l'Eduard.

Bon campionat del germans Arajol, que van aconseguir quedar 13è i 21è d'un total de 44 participants.

Eduard Arajol - Campionat de Catalunya, CN L'Escala - 21/05/2017

L'Eduard el darrer dia del Campionat - 21/05/2017 - © Laura Carrau / CN L'Escala

Aquests resultats s'han sumat al rànquing total del circuit català, on el Gorka ha quedat 5è i l'Eduard 13è. Gran temporada dels regatistes andorrans, que han participat en més de 10 regates al llarg de la temporada, comptant entre aquestes el Campionat d'Espanya i l'EuroCup.

Ara arriba l'estiu i la vela no descansa. Ja hi ha nous objectius de cara a la propera temporada. A l'horitzó s'hi veu esdeveniments importants, com la Setmana Catalana que es disputarà al CN El Masnou al mes de setembre i que coincideix amb el Campionat de Catalunya de la classe Laser Standard, i el Campionat d'Europa de Laser Radial al mes d'octubre a Barcelona.

Molta sort a tots dos i que seguiu gaudint de la vela com ho heu fet fins ara, coleccionant bons resultats!

Per acabar, felicitar el Club Nàutic L'Escala per una excel·lent organització, tant a terra com a mar. Les condicions per navegar han estat perfectes i l'equip que ha fet tot això possible també. S'ha fet d'aquest campionat una festa de la vela, on regatistes de totes les edats han pogut gaudir del que més els agrada: navegar i passar-ho bé.

Per veure la classificació completa del Campionat, feu click aquí.

Per veure el rànquing general de la temporada, feu click aquí.