18/03/20176 – Josep M. Pla elegit president de l'EUROSAF

La vintena Assemblea General de la Federació Europea de Vela (EUROSAF) es va reunir el proppassat dia 18 de març a Sofia gràcies a la generosa hospitalitat de l’Associació de Vela de Bulgària.

Comitè Executiu de l'EUROSAF elegit el 18/03/2017 - Foto: EUROSAFD’esquerra de dreta: Marco Predieri, Timo Hass, Josep M. Pla, Mar Castanedo, Tomasz Chamera, Pınar Coşkuner Genç, Roland Regnemer. Foto: EUROSAF.

Sota els auspicis de la ministra de Joventut i Esports, les 38 federacions nacionals representades a la reunió van aprovar canvis decisius a la capital búlgara. Es va aprovar una nova constitució que dona a la Federació continental un marc legal actualitzat per encarar els reptes de la vela a Europa. A continuació es va elegir un nou Comitè Executiu. En Josep M. Pla guiarà l’EUROSAF en aquesta nova etapa com a president. Tindrà el suport de sis vicepresidents novament elegits i del secretari general recentment nomenat.

Després de mantenir la seva primera reunió, el Comitè Executiu va convidar els delegats a una discussió oberta per recollir la seva opinió en relació amb els seus reptes. “La vela és un esport molt divers. Tenim diferents classes, diferents disciplines, diferents formats; naveguem sobre oceans, sobre llacs, fins i tot sobre neu i gel! I benentès la vela a Europa té la seva pròpia diversitat, amb diferents nivells de desenvolupament i diferents visions de l’esport. Com a regatistes acceptem amb goig aquesta diversitat, n’estem orgullosos, i volem que sigui la base sobre la qual construir un esport més fort”, diu en Josep M. Pla, el nou president electe de l’EUROSAF.

Membres del Comitè Executiu:
President:                          Josep M. Pla (Andorra)
Vicepresident primer:        Tomasz Chamera (Polònia)
Tresorer i vicepresident:   Timo Hass (Alemanya)
Vicepresidenta:                 Mar Castanedo (Espanya)
Vicepresidenta:                 Pınar Coşkuner Genç (Turquia)
Vicepresidenta:                 Yana Dobzhitskaya (Rússia)
Vicepresident:                  Marco Predieri (Itàlia)
Secretari general:              Roland Regnemer (Àustria)

Citacions:

En Josep M. Pla, president: “El nostre objectiu és portar més gent a passar-s’ho bé navegant i a tenir èxit com a regatistes i com a persones. El Comitè Executiu novament elegit treballarà dur per desenvolupar una comunicació fluida amb els Membres de l’EUROSAF, per alinear els objectius de l’EUROSAF amb els dels seus Membres i per cooperar amb ells en benefici de l’esport. Tenim la sort de tenir a bord del Comitè Executiu una bona combinació de membres nous i de membres amb experiència. Estic també molt content que l’EUROSAF hagi assolit la paritat de gènere entre els seus vicepresidents com a resultat natural de les eleccions. Estic convençut que aquest Comitè Executiu està a punt per encarar els reptes dels propers anys.”

En Roland Regnemer, secretari general: “És un honor succeir al Sr. John Friend com a secretari general. Ha estat al cor de l’EUROSAF durant dues dècades i la seva participació indefallent ha estat clau per al seu èxit. Durant aquestes últimes setmanes hem treballat conjuntament per preparar el traspàs. En John encara està al meu costat per assegurar que l’EUROSAF continua la seva tasca diària i està a punt per als nous reptes que vindran.”

L’EUROSAF és l’associació continental de les federacions nacionals europees de vela. Es va fundar a Roma l’any 1998 i compta 41 membres.