05/12/2016 – La Classe Laser anuncia un nou pal superior en compòsit.

Comunicat oficial de l’Associació Internacional de la Classe Laser (ILCA):

La classe Laser anuncia un pal superior en compòsit.

El pal en compòsit, legal segons les regles de classe, estarà disponible a principis de 2017.

L'ILCA es complau en anunciar el llançament d'un pal superior en compòsit que compleix les regles de classe i que s'espera que estigui disponible a principis de 2017.

El nou pal va ser dissenyat amb exactament el mateix pes i les mateixes característiques de flexió que les seccions superiors d'alumini existents i per tant no proporcionarà cap avantatge de rendiment, sinó que eliminarà els problemes de torsió permanent que tenen els pals d'alumini.

"La política d'ILCA pel que fa a la introducció de nou equipament és que sempre hauria de tenir les mateixes característiques que l'equipament existent i que el nou equipament no hauria de donar cap avantatge en rendiment quan s’utilitza paral·lelament a l’equipament actual," diu el secretari executiu d’ILCA, Eric Faust. "El pal compòsit compleix absolutament amb aquest objectiu. Ha estat provat per alguns dels millors regatistes de Laser del món i tots coincideixen que no poden trobar-hi cap diferència mentre naveguen."

Segons el director tècnic d’ILCA, Clive Humphris, "la nova secció superior ha estat rigorosament desenvolupada i provada en els últims sis anys per assegurar que és intercanviable amb el pal actual. L'avantatge és que el nou pal serà molt més durador i no serà propens a torçar-se de forma permanent com els pals d'alumini".

La presidenta d’ILCA, Tracy Usher, hi està d'acord. "He navegat amb un prototip de pal superior compòsit mentre m’entrenava en una àmplia varietat de condicions; no he notat cap diferència entre tenir aquest pal al vaixell o utilitzar-ne un d'alumini. Navego de la mateixa manera i el vaixell sembla comportar-se de la mateixa manera. El feeling era el mateix".

"Això farà que tothom navegui amb Laser més fàcilment", afegeix Usher. "Els regatistes no hauran d’alinear amb cura el rebló del pal quan aparellin ni de preocupar-se per redreçar els seus pals després d'un dia de navegació amb fort vent. Serà una gran millora per a tothom!"

El pal compòsit és un canvi totalment incorporat al Manual de Construcció Laser i per tant no cal canviar les regles de classe. Mentre es compri el pal a un constructor Laser aprovat o a un dels seus distribuïdors autoritzats, serà legal en tots els esdeveniments ILCA.

Les noves especificacions del pal s'han desenvolupat en estreta cooperació entre els constructors Laser aprovats, amb World Sailing i amb ILCA. Com que el pal superior en compòsit compleix les regles de classe i no proporcionarà cap avantatge de rendiment a l'aigua, ni ILCA ni World Sailing no anticipen que se n’hagi de restringir l’ús en cap regata. Si més endavant es determina que cal restringir-ne l’ús, es farà cas per cas en l’Anunci de Regata.