16/10/2016 – Ireneu Pla, guanyador de la Copa d’Europa Universitària a Cherbourg

L’Ireneu Pla ha estat el guanyador de la 21ª edició del Trophée de l’Île Pelée, que s’ha disputat del 12 al 16 d’octubre a Cherbourg i que ha estat Copa d’Europa Universitària.

L'Ireneu i la tripulació de l'EPFL 1 saluden el comitè a l'arribada
L'EPFL 1 passa en primera posició la línia d'arribada de l'última prova. L'Ireneu, al timó, agraeix al comitè la seva tasca.

Les condiciones meteorològiques han permès completar en tres dies fins a 11 proves que l’equip de l’Ireneu, el de l’École Polytechnique Fédérale de Lausanne 1, ha traduït en cinc primers, tres segons i un tercer més un cinquè i un sisè que han estat els dos descarts. L'EPFL 1 ha acabat primer cada dia de competició i ha pujat al podi en totes les regates que han comptat per a la classificació final. En una flota de 13 embarcacions, la tripulació liderada pel regatista andorrà ha aconseguit imposar-se amb un avantatge de fins a 18 punts sobre el segon classificat.

Podi del Trophée Île Pelée 2016
Els cinc tripulants de l'EPFL 1, celebrant el trofeu de Île Pelée aconseguit.

"És la segona vegada que Lausanne s'endu el trofeu — explica l'Ireneu [l'anterior va ser fa dos anys] —. Hem tingut totes les condicions meteorològiques, amb molt de vent el primer dia, poc vent el segon i un vent mitjà el tercer; encara té més valor guanyar així. Davant d'adversaris tenaços hem estat regulars."

La flota de competidors del Trophée Île Pelée 2016 perseguint l'EPFL 1
La flota de competidors perseguint l'EPFL 1.

En quant a peripècies, l'Ireneu comenta somrient: "se'ns ha caigut l'espi a l'aigua a la primera prova; sort que teníem molt avantatge i només l'altre equip de Lausanne ens ha passat davant!"

Pimer dia del Trophée Île Pelée 2016, amb 26 nusos
El primer dia de competició va ser mogut, amb vents de fins a 26 nusos.

"Tenim una tripulació molt bona — afegeix l'Ireneu — i hem gaudit molt navegant junts. Les condicions han estat excepcionals i ens han permès demostrar el que sabem fer! A més, pugem al podi acompanyats per l’altre equip de Lausanne, que ha quedat tercer. El proper any defensarem el títol i esperem veure’ns d’aquí a dos anys per al Mundial."

Fotos de regata: Michel Grimaud