15/05/2016 – El Gorka Arajol, bronze al Campionat de Catalunya de Laser Standard

Gorka Arajol 3er al campionat de Catalunya 2016 de Laser Standard

Els regatistes Eduard i Gorka Arajol han tingut un últim mes ple d’activitat en representació de la Federació Andorrana de Vela i ho han fet amb bon balanç i millors notícies, perquè el Gorka ha aconseguit la medalla de bronze absoluta al Campionat de Catalunya de Laser Standard, precisament a la primera regata que disputava en aquesta classe.

Abans, però, el Gorka Arajol va participar a la Copa d’Espanya de Laser Radial. “El meu objectiu –ha explicat l’andorrà– era entrar al grup or i per mala sort em vaig quedar a les portes d’entrar-hi. Al grup plata, això sí, vaig navegar molt bé i vaig aconseguir acabar en tercera posició, després de sumar un segon, un dotzè i un onzè. Tot i que no vaig complir l’objectiu estic força satisfet de com estic millorant aquesta temporada.”

Amb forces renovades, el Gorka ha participat aquest passat cap de setmana al Campionat de Catalunya de Laser Standard que s’ha celebrat a Sant Andreu de Llavaneres, sota l’organització del Club Nàutic El Balís. S’ha tractat de la primera regata en què l’andorrà ha competit en aquesta classe i ho ha fet de la millor de les formes, firmant un podi absolut en una regata altament competitiva. Amb una flota de 25 embarcacions, el Gorka ha aconseguit un tercer, un setè, un primer, un novè i un cinquè lloc, per pujar finalment al tercer caixó del podi català. “Ha estat un resultat molt inesperat perquè era la meva primera regata en Laser Standard i l’únic objectiu que tenia era aprendre i millorar”, ha dit.

El seu germà Eduard també ha participat en aquesta regata en Laser Radial i ha finalitzat 14è d’un total de 18 participants.

Gorka Arajol fa un bon balanç de la temporada: “Ara només queda el Campionat de Catalunya de Laser Radial, però de moment de la temporada en trec bones conclusions perquè crec que he millorat molt i de fet els resultats ho confirmen, ja que he acabat quart del rànquing de Catalunya de Laser Radial. Després del campionat català de Radial ens centrarem en l’objectiu de San Marino i dels Jocs de la Mediterrània, però ja hi arribarem...”