08/11/2015 – Èxit de convocatoria al XXVIIè Gran Premi Principat d’Andorra

Optimists fent-se a mar – XXVII Gran Premi Principat d'AndorraProp de 260 embarcacions van participar aquest passat cap de setmana a la 27a edició del Gran Premi Principat d'Andorra de vela, que es va celebrar al Club Nàutic El Masnou, al Maresme, i en què les primeres posicions es van repartir entre els equips de regates dels clubs catalans.

Participació en vela lleugera
Classe 2011 2012 2013 2014 2015
29er 12 8 10 11 8
Laser 4.7 27 23 25 31 23
Laser Radial 25 9 20 32 25
Laser Standard 15 19 22 24 24
Europe 48 31 39 43 41
Patí a Vela - 29 25 18 12
Patí a Vela Jr - 4 5 - -
Optimist 149 121 116 141 99
Total competidors* 288 252 272 311 240
(*) La classe 29er té patró i tripulant

Cal afegir als regatistes de vela lleugera els 20 creuers amb els seus 88 tripulants que van competir en una prova el diumenge en ORC 1 i 2 i en Promoció-RI. L'any 2014 van ser 22 els creuers inscrits al Gran Premi.

29ers tornant a port – XXVII Gran Premi Principat d'AndorraLes vuit classes convocades varen respondre a aquesta cita de l’esport andorrà anual, que es va poder disputar tot i la falta de vent a causa de la boira que va caracteritzar les condicions del litoral català. Dissabte, 7 de novembre, no es va poder competir per aquest motiu, però diumenge totes les classes van poder anar a l’aigua per fer entre una i cinc proves.

El mig centenar de regatistes de la classe Optimist G1 va tenir com a vencedor a Jaume Alcover, del CN Balís. Alex Martín, del CN Masnou, i Sebastian Riquelme, també del Balís, el van acompanyar en el podi, per aquest ordre. A Optimist G2, el guanyador va ser David Peña, del CN Premià.

Podi Europe – XXVII Gran Premi Principat d'AndorraL’esportista del CN Balís Rafael Rabasa va imposar-se a la classe Europa, amb més de 40 participants. Dos regatistes del CN Estartit, Sergi Pérez i Salvi Borrat, van completar el podi. La Patrícia Figuerola, del CN Estartit, va ser la primera fèmina.

Podi 29er – XXVII Gran Premi Principat d'AndorraA la classe 29er, que va poder completar cinc proves, les germanes Munté, Carla i Marta, se’n van emportar el Gran Premi Principat d’Andorra cap al CN Cambrils. La tripulació del CN Balís formada per Tania Bonilla i Núria Simó va quedar segona, i al tercer calaix del podi van pujar Luis Oliva i Arnau Guillemat, del CN Cambrils.

Podi Laser – XXVII Gran Premi Principat d'AndorraMiquel Noguer, del CN Masnou, va guanyar a la classe Laser Standard, per davant dels experimentats regatistes de la categoria Master, com els medallistes olímpics José Luis Doreste, que va quedar segon, i el seu propi pare, Miquel Noguer, tercer.

Podi Laser Radial – XXVII Gran Premi Principat d'AndorraA Laser Radial, classe amb participació andorrana, es va imposar l’esportista del CN Vilassar de Mar Javier Perà, seguit pel seu company d’equip Victor Simon, mentre que el tercer va ser Gabriel Sanz. El Gorka Arajol va quedar sisè i l'Eduard Arajol vuitè.

Podi Laer 4.7 – XXVII Gran Premi Principat d'AndorraLa classe Laser 4.7 va tenir guanyador mallorquí, amb el jove Pep Cazador, del CN S’Arenal, al capdavant d’una flota de 23 embarcacions. El podi el van completar dos regatistes del CN Vilassar de Mar, Elia Miquel, primera fèmina, i Guillem Simó.

Podi Patí a Vela – XXVII Gran Premi Principat d'AndorraRicky Garcia, del CN Masnou, va pujar al graó més alt del podi de Patí a Vela, amb Lourdes Azón i Tony Garcia, ambdós del CN Tamariu, al seu costat.

Podis del Grup 1 d'Optimist (categories A, B i C):

Podi Optimist Grup 1 Categoria A – XXVII Gran Premi Principat d'Andorra

Podi Optimist Grup 1 Categoria B – XXVII Gran Premi Principat d'Andorra

Podi Optimist Grup 1 Categoria C – XXVII Gran Premi Principat d'Andorra

Podis del Grup 2 d'Optimist (categories A, B i C):

Podi Optimist Grup 2 Categoria A – XXVII Gran Premi Principat d'Andorra

Podi Optimist Grup 2 Categoria B – XXVII Gran Premi Principat d'Andorra

Podi Optimist Grup 2 Categoria C – XXVII Gran Premi Principat d'Andorra

La flota de creuers va estar formada per una vintena d’embarcacions procedents del CN Masnou, del CN Premià i del CN Sitges. El Maximo de Maribel Cardenas, el Miaja de Jaume Samon i el Dennis de Carles Marcet van ser els guanyadors de cada categoria.