El regatista andorrà Marc Ramon Borra ha aconseguit avui a aigües de Barcelona un històric bronze mundial amb l’equip Rats on Fire al Barcelona ORC World Championship, el campionat del món de vela de creuers de la classe ORC. A bord d’un Swan 45, la tripulació de l’armador català Rafael Carbonell ha fet front a les unitats de regata d’última generació, superant TP52, GP42 i Sotos. Al campionat organitzat pel Reial Club Nàutic de Barcelona també han participat quatre andorrans més: en Carles Morató i els germans Òscar i David Ramon Borra i en Marcel Lescano.
El Barcelona ORC World Championship ha reunit a la capital catalana un centenar d’embarcacions de fins a 22 països de quatre continents: tot un rècord de participació internacional. A més, han participat campions mundials, regatistes olímpics, especialistes de la Copa Amèrica i tripulants de volta al món.
En Marc Ramon Borra s’ha mostrat molt satisfet amb el bronze mundial aconseguit a Barcelona amb l’equip Rats on Fire: “És increïble, entre els set primers tot són TP52, GP42 i un Soto 48; l’únic vaixell de sèrie és el Rats on Fire. Ha estat molt, molt difícil, el nivell ha estat altíssim, però crec que som un equip molt compenetrat que treballem molt bé. A bord, més que un equip, som una família, hem aconseguit un grup molt unit”.
El Rats on Fire, que suma aquest bronze mundial a les victòries aconseguides al Trofeu Comte de Godó-Merchbanc fa poques setmanes i a la Copa del Rei-Mapfre de l’estiu passat, s’ha marcat fins i tot dos primers en el campionat, demostrant la competitivitat d’aquest vaixell que navega pel CN Arenys.
A ORC B, L’Immens de l’Alexandre Laplaza, amb en Marcel Lescano a bord, ha finalitzat el mundial en la 25a posició. Aquest equip, que navega a bord d’un Sinergia 40, ha estat a més el setè classificat en la divisió Corinthian, de tripulacions no professionals.
El Dufour 34 Fanytas, amb el germans Òscar i David Ramon Borra i en Carles Morató a bord, ha acabat en la 29a plaça del grup ORC C, el dels vaixells més petits.
S’ha celebrat fins a vuit proves, dues d’elles costaneres, durant sis intensos dies de competició, en general amb vents de fluixos a mitjans.