28/06/2015 – Els regatistes andorrans, a punt per al Mundial de Creuers ORC

Els germans Ramon Borra i en Carles Morató abans del Mundial ORC de Barcelona

Cinc regatistes andorrans participen a partir de demà a Barcelona en el campionat del món de creuers de la classe ORC, el Barcelona ORC World Championship, que reuneix a la capital catalana un centenar d’embarcacions de fins a 22 països. És la primera vegada que aquest campionat se celebra a Espanya i els tres germans Ramon Borra, en Carles Morató i en Marcel Lescano no desaprofiten l’ocasió de prendre-hi part.

En Marc Ramon Borra i tot l’equip del Swan 45 Rats on Fire surten com a favorits a la divisió ORC A després d’haver guanyat el passat Trofeu Comte de Godó-Merchbanc, quan van imposar-se al poderós TP52 Xio italià en una batalla mítica. Però l’embarcació de l’armador català Rafael Carbonell, amb Noluco Doreste i Rayco Tabares com a principals espases a bord, no ho tindrà gens fàcil. Fins a cinc TP52 competeixen en aquesta classe, entre ells el mateix Xio, que sortirà buscant la revenja, i l’Enfant Terrible, que vol revalidar el títol de campió mundial de l’any passat.

“Ens hem preparat a fons i som un equip fort, però això és un mundial, hi ha molt de nivell, hi ha els TP52 i també dues unitats de 60 peus”, ha explicat aquest matí el menor dels germans Ramon.

Al grup ORC B, L’Immens de l’Alexandre Laplaza, amb en Marcel Lescano a bord, figura també entre els favorits. Aquest Sinergia 40 es va classificar en tercer lloc al Godó-Merchbanc. Un dels seus principals rivals serà el Swan 42 Movistar, d'en Pedro Campos, que no va participar a l’anterior cita del Reial Club Nàutic de Barcelona.

El Dufour 34 Fanytas competirà en el grup dels vaixells més petits, l’ORC C. A bord d’aquesta unitat d'en Miquel Banús hi naveguen els germans Òscar i David Ramon Borra –olímpics a Barcelona i Atlanta en la classe 470– i en Carles Morató.

Les proves oficials del Barcelona ORC World Championship comencen demà i es desenvoluparan fins el proper dissabte. A la cita estan en joc sis títol mundials, els tres corresponents a cada una de les classes participants –ORC A, B i C– i tres més per a la millor tripulació no professional de cada grup.

Més de mil esportistes sortiran al mar a diari. S'ha programat set proves sobrevent/sotavent i una regata de llarga distància, prevista per a dimecres i d’unes 100 milles nàutiques, que a meitat de recorregut –la Llosa de Palamós– tindrà una meta volant que puntuarà com una altra mànega.

A la foto, els tres germans Ramon Borra i en Carles Morató. Crèdit: Neus Jordi.