28/04/2013 – Tere Morató guanya el Campionat de Catalunya per equips

Campions del Campionat de Catalunya d'Optimist per equips – Abril 2013Aquest passat cap de setmana s'ha celebrat a la badia de Sant Carles de la Ràpita el Campionat de Catalunya per equips de la classe Optimist grup 1.

El campionat comptava amb la participació de 7 equips: CN Arenys de Mar, CN el Balís, CN Vilassar de Mar, CN el Masnou, CN Garraf, CM Altafulla i CN Cambrils.

Dissabte començava el campionat amb una reunió de patrons a les 10h del matí on ja es preveia que seria un bon dia de regates per les bones condicions de vent de component nord-oest tot i l'absència del sol.

A les 12h es donava la sortida del primer encontre del dia amb un vent de mestral de 8 nusos amb la mar molt plana. Es va aconseguir acabar un Round Robin sencer tot i les rolades que el vent feia, que en una ocasió van fer anular un encontre i tornar-lo a repetir.

La intenció del comitè de regates era celebrar un segon Round Robin però les rolades i les diferents pressions al camp de regates van fer finalitzar la jornada de regates, deixant 3 equips no classificats per a les semifinals.

El segon dia del campionat es despertava amb pluja i amb una forta baixada de les temperatures. A les 11h començaven les semifinals amb els següents encontres: CN Balís vs. CN Cambrils i CN Vilassar vs. CN el Masnou. El fort vent de mestral que bufava a la badia del Delta de l'Ebre va obligar el comitè de regates a desplaçar el camp de regates a sotavent del port de la Ràpita a la meitat de les semifinals.

A mig matí ja s'havien finalitzat les semifinals i ja teníem els finalistes després de 3 regates per encontre. El CN Cambrils i el CN Vilassar de Mar van demostrar el seu nivell i es van classificar per la final. A la petita final quedaven el CN el Balís i el CN el Masnou, on Balís va mostrar la seva superioritat guanyant la petita final i classificant-se com a 3er classificat del Campionat de Catalunya.

A la final el nivell estava molt igualat i desprès de dues regates entre els equips finalistes la classificació quedava en igualtat de punts i tots dos es jugaven la victòria a la regata final. Amb una gran estratègia el CN Cambrils va sobrepassar al CN Vilassar de Mar i es va fer amb la victòria del Campionat de Catalunya.