17/03/2013 – Ireneu Pla participa a la Copa d'Europa universitària

Ireneu Pla a la copa d'Europa univesitària

A la ciutat de Cherbourg (França) es va córrer del 12 al 16 de març el Trophée Île Pelée, que és a la vegada el Campionat de França universitari i la Copa d'Europa universitària.

L'Ireneu Pla hi va participar amb un equip de la universitat de l'École Polytechnique Fédérale de Lausanne, on cursa els seus estudis. Les condicions meteorològiques que van acollir els regatistes van ser molt adverses, ja que a causa del temporal de neu molts dels participants no van poder arribar a Cherbourg per a l'inici de la regata. Finalment es va poder fer 3 dies de competició, enlloc dels 5 prevists, durant els quals es van realitzar 4 proves el primer dia, 2 el segon i 3 el tercer.

Les 6 primeres proves de la regata eren de qualificació per a la final. L'equip de l'andorrà, malgrat una bandera negra en una sortida (desqualificació en una prova), va aconseguir posicionar-se entre els navegants del grup or i així van poder participar a la final.

Una vegada a la final, navegant contra els millors equips de vela universitaris d'Europa, vinguts d'Alemanya, Anglaterra, Espanya, Itàlia i Suïssa, l'equip de l'Ireneu va saber fer front a les dificultats, entre les quals una vela que es va arrencar, i aconseguir la 14a posició de la classificació general.