16/10/2011 – Kite Cross World Championship & EUROSAF High Performance Grand Prix

Eurosaf High Performance Grand Prix – La Manga del Mar Menor (Murcia) – Octubre 2011 – Foto: Nico MartinezA l'octubre passat, dels dies 12 al 16, va tenir lloc a La Manga del Mar Menor (Múrcia) el primer Campionat del Món de kitesurf en la modalitat Kite Cross que va tenir lloc durant l'EUROSAF High Performance Grand Prix. Aquest esdeveniment esportiu va comptar amb la participació dels germans Rafa i Claudi Fernàndez Rigat com a representants de la Federació Andorrana de Vela i de l'Andorra Club de Vela. El campionant es va disputar en unes condicions gens habituals de vent: es van realitzar mànegues amb vents d'entre 4 i 6 nusos, molt fluixos, que van fer que la competició fos molt tècnica. Els nostres representants van competir amb els millors del món en aquesta disciplina, entre els que es trobaven els americans Damien Leroy i Brian Lake, el francès Bruno Sroka i l'espanyol Pedro Garijo, actual campió d'Espanya. El paper dels germans Fernàndez va ser força bo: el Claudi es va classificar en la 12a posició i el Rafa en la 15a de 27 participants.

Eurosaf High Performance Grand Prix – La Manga del Mar Menor (Murcia) – Octubre 2011 – Foto: J. RamosActualment es troben dins del rànking mundial de kitecross en la 16a posició el Claudi i la 25a el Rafa.