Vela a l'Escola — Setembre 2008

En col·laboració amb el Ministeri d'Educació s'ha posat en marxa un projecte educatiu destinat als escolars del país consistent en treballar durant l'any temes de vela i aprofitar el viatge de final de curs, al maig o al juny, per aplicar dalt d'un vaixell tot allò treballat durant l'any.
Cinc escoles van mostrar el seu interès perquè uns 400 alumnes participessin en una prova pilot, consistent en una activitat de descoberta durant mig dia. S'ha realitzat aquesta prova pilot al Club Nàutic Cambrils el 12 de juny, durant la qual 50 nens i nenes i els seus professors han realitzat un bateig de mar dalt de vaixells de vela lleugera que ha tingut molt èxit.

Aquesta iniciativa, que s'inscriu dins del projecte de la Federació de proposar activitats de vela amb finalitats educatives, ha rebut el vist-i-plau del Ministeri d'Educació; els tècnics del Ministeri, amb el supor tècnic de la Federació, s'encarregaran de desenvolupar les eines pedagògiques necessàries per treure el màxim partit d'aquesta activitat durant el proper curs escolar. A principis de setembre es farà arribar a les escoles una informació explicant el projecte, explicitant què aporta als educadors i als alumnes i com s'hi poden acollir de cara al curs 2008-2009.