08/11/2009 – XXI Gran Premi Principat d'Andorra GrandValira

Patrocinadors del Gran Premi Principat d'Andorra GrandValira 2009

Aquest cap de setmana ha tingut lloc al Club Nàutic El Masnou la XXIa edició del Gran Premi Principat d'Andorra GrandValira de vela lleugera que convoca anualment la Federació Andorrana de Vela.

La participació s'ha mantingut en els nivells dels darrers anys amb un total de 265 regatistes repartits en sis classes:

Participació
Classe 2005 2006 2007 2008 2009
420 41 35 34 34 32
Laser 4.7 18 27 19 24 14
Laser Radial 22 22 10 27 15
Laser Standard 16 18 4 - -
Europe 22 23 14 32 44
Optimist 74 76 59 120 128
Patí a vela 27 23 - - -
Total competidors* 261 259 174 271 265
(*) La classe 420 té patró i tripulant

Logo de GrandValira

Com ja és tradicional en la nostra regata, el dissabte al matí, en el moment de confirmar la inscripció, els regatistes han rebut regals gentilesa dels nostres patrocinadors mentre un mim posava animació a la base nàutica:Cartell del XXI Gran Premi Principat d'Andorra GrandValira

El sol era radiant i la temperatura molt agradable; la previsió de vent era bona, pujant progressivament de 10 nusos al matí a 24 per la tarda. Un cop servit l'esmorzar, tots els regatistes s'han fet a mar: els Optimist, repartits en tres grups de nivell, s'han dirigit a un primer camp de regates i les altres classes a un segon. Les condicions de vent s'han mantingut molt bones fins a les tres de la tarda quan sobtadament, amb tots els regatistes a mar i les competicions engegades, un grop ha posat l'organització a prova i ha obligat la flota a tornar a terra. Tots els sistemes de seguretat han funcionat a la perfecció per acompanyar els regatistes a la base nàutica, on el grop havia fet algunes destrosses a les instal·lacions de la regata. Tot i això, tothom ha pogut gaudir del berenar preparat i servit pels voluntaris de l'organització i tornar-se'n cap a casa a preparar el següent dia de competició.

El diumenge s'ha aixecat una mica nuvolós, amb una temperatura agradable i una previsió de vent més fort que el dia anterior, pujant de 15 a 22 nusos. Per evitar que l'augment previst del vent afectés el funcionament de la regata, s'ha decidit concentrar totes les proves en un sol camp de regates: primer han sortit les classes Laser, Europe i 420 i després els Optimist. Efectivament el vent ha anat pujant, alhora que han desaparegut els núvols. Quan han tornat els regatistes de Laser, Europe i 420, amb un vent que superava els 20 nusos, s'ha donat la sortida als Optimist del Grup 1, els més experimentats, que han fet una prova en condicions físicament exigents.

Quan tots els regatistes han tornat a terra se'ls ha servit berenar i s'ha passat al repartiment de premis. A l'inici de l'acte s'ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes del tràgic accident ocorregut a la Massana el dissabte. Eren presents el president, el vicepresident, la tresorera i un vocal de la Junta de la Federació Andorrana de Vela, el President de la Federació Catalana de Vela, Sr. Gerard Esteva, i el Comodor del Club Nàutic el Masnou, Sr. Antoni Schilt; per motius de salut ni el secretari d'Estat d'Esports, Sr. Manel Blasi, ni la presidenta del Club Nàutic el Masnou, Sra. Maria Glòria Aragó, no han pogut assistir a l'acte.

La celebració s'ha acabat amb el tradicional sorteig de regals per als regatistes i també, com a novetat d'aquest any, per als seus entrenadors, gentilesa dels nostres patrocinadors:

Cal mencionar l'excel·lència de l'organització tècnica de la regata, tant a terra com a l'aigua, de la mà de la directora esportiva del Club Nàutic el Masnou, la regatista olímpica Mònica Azón, i del seu equip de tècnics i de mariners. També cal mencionar l'extraordinària dedicació de l'equip de voluntaris que han permès que durant la regata se servissin més de 1200 esmorzars o berenars, gentilesa de brou Aneto, de Bomar i de Marina Estrella, que es venguessin forfaits de temporada de GrandValira a preu molt especial també i roba nàutica de la Federació (camises, polos, gorres, folres polars tallavents…), que s'organitzés l'aparcament dels remolcs de vaixells, l'avarada i la pujada de les llanxes dels entrenadors, la sortida a mar i la tornada a terra de més de 230 vaixells i mil altres tasques necessàries perquè una prova de les característiques del Gran Premi Principat d'Andorra GrandValira sigui una festa. Moltes gràcies a tots ells!

>> Aneu a mirar les fotos del Gran Premi!

En aquesta edició la Federació Andorrana de Vela ha tingut representació en Optimist, Laser Radial, Europe i 420, amb els següents resultats:

  • Eduard Arajol, classe Europe: 36è
  • Gorka Arajol, classe Optimist, Grup 1: 25è
  • Ireneu Pla, classe Laser Radial: 7è
  • Òscar i David Ramon, classe 420: 6ens
  • Mar Vergens, classe Optimist, Grup 2: 38a

>>Resultats complets: